Je gaat op reis met: Stef van Beek

Toen ik in 2007 het woord vond dat uitdrukte wat ik eigenlijk mijn hele leven spontaan al deed, "authenticiteitscoaching", zocht ik nog een passende gespreksvorm, waarmee de coaching zou beginnen. Het zou mooi zijn als we de uitdaging voor het ontwikkelingsproces helemaal in beeld zouden krijgen in dat eerste gesprek. De openingsvraag die ik nu nog steeds gebruik, ontstond tijdens een bedrijvendag waarin ik gesprekjes mocht houden met medewerkers, samen met de naam "Tripje naar de Vrijheid". En toen ook deze oude regenboogcamper nog op mijn pad kwam, viel alles op zijn plek. Begin 2008 ontstond het Tripje naar de Vrijheid.

En dan nu echt over mij. Ik ben eigenwijs geboren, en heb mezelf van jongs af aan proberen schoon te houden van invloeden van buitenaf. School vond ik erg oninteressant. Ik heb veel meer geleerd van het leven zelf, mijn reizen door de wereld waarin ik zo veel bijzondere mensen heb ontmoet (ook in Nederland), en het verwerken van mijn ervaringen in mijn dagboek.

Toch heb ik ook nog een studie gedaan en ben ik zelfs afgestudeerd in Algemene Letteren, specialisatie Latijns-Amerika Studies. Het Spaans en Portugees hielp mijn communicatie op mijn reizen door dat continent natuurlijk enorm. En de specialisatie Ontwikkelingsstudies die ik volgde, hielp mij om te beseffen dat ik een heel andere opvatting van ontwikkeling heb dan de wetenschappelijke, namelijk: (zelf)bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, geïnspireerd worden door andere mensen en culturen, die soms meer in harmonie leven met de natuur, met de tijd en/of met elkaar, dan wij in de westerse wereld.

De armoede die Europa over de wereld heeft verspreid heb ik daar en hier gezien. Als kind al werd geprobeerd om onze hoofden te trainen om voor goedkeuring en waardering ons best te doen, terwijl wie we zijn en onze eigen-wijsheid tot op de dag van vandaag genegeerd, ontkend en verwaarloosd worden. Omdat alle pijlen naar het hoofd staan, weten de meeste mensen niet wie ze zijn en wat ze aanmoeten met wat ze voelen, met hun emoties en met hun gevoel (ja, dat zijn heel verschillende dingen).

Toch worden de meesten van ons nog authentiek geboren. Dus is bij iedereen nog het punt te ontdekken waarop ze zichzelf kwijtraakten en uit hun (onvoorwaardelijk) liefdevolle en eigenwijze hart verstoten zijn. Dus kan iedereen daar ook weer bij terugkomen, om dit trauma te verwerken en nu een andere keuze te maken. Het is mijn zielsbestemming om je te inspireren tijdens dit proces, als je het aan wilt gaan. De verantwoordelijkheid blijft van jou, maar ik kan je helpen die te nemen en dragen.

Het Tripje naar de Vrijheid is daarin een ideaal verkenningsgesprek, om te ontdekken wat je van harte anders zou willen en waar de wortel zit van datgene wat je tegenhoudt.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan op www.globalsoul.nl.


Wil je meer dan een eenmalig gesprek? Kijk op:

┬ę2021 Global Soul - Stef van Beek. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin