Ervaringen

DD: Het is alweer even geleden dat ik even met je mee op reis mocht, of jij met mij, het is maar hoe je het bekijkt. Kun je je nog herinneren dat het toen aanvankelijk de bedoeling was dat ik het tripje zou schenken aan een vriendin? Ik gaf het uiteindelijk aan mezelf. Een van de beste cadeau's die ik ooit gehad heb overigens.

EvE: Ik heb ons gesprek als heel waardevol ervaren en er stroomt veel op dit moment. Ik voel ook echt meer rust. 

MM: Met zachte maar stevige hand neemt Stef je mee in het gesprek. Mooi hoe hij binnen een uur tot de kern weet te komen. Bedankt Stef!

AB: Bijzonder aan Stef is dat hij heel direct is, maar tegelijk ook zacht in de manier waarop hij het gesprek met je aangaat. Ik was best nerveus van tevoren en had me afgevraagd hoe ik me moest voorbereiden en wat mijn verhaal eigenlijk zou zijn, bijna als een soort huiswerk: ik moest het wel goed doen van mezelf. Maar dat was, na een kopje thee op een boomstronk, allemaal niet meer belangrijk. Stef kan het verhaal dat je in de loop der jaren over jezelf hebt opgebouwd met zijn vragen op een mooie manier deconstrueren, waardoor je op een heel andere manier naar jezelf kijkt. Dat is pijnlijk, ontroerend en bevrijdend tegelijk.

GM: [...] het was een bijzondere dag en ik ben blij dat ik het gedaan heb.
Wat het Tripje mij gebracht heeft is een antwoord op de vraag waarom ik mijzelf soms onzeker voel en vooral waar dit vandaan komt.

Voorheen vroeg ik me af of het door mijn werk kwam of door andere gebeurtenissen. Maar dat is niet zo, want dat bleken de gevolgen, niet de oorzaak. Dit weten en beseffen geeft mij eigenlijk best veel rust, terwijl er feitelijk nog niets is veranderd. 

Ik had nooit verwacht dat we in zo'n korte tijd zo `deep' zouden kunnen gaan. Met de uitkomst wil ik nog wel wat gaan doen, maar nog niet nu. [...]
Dus hoe en wanneer ik het een en ander oppak durf ik niet te zeggen. Ik ben nog niet helemaal "klaar" met alle praktische zaken en heb die rust wel nodig voordat ik het mijzelf gun te werken aan mijzelf.

HP die na het Tripje doorgegaan is met authenticiteitscoaching: Wat begon met een 'Tripje naar de Vrijheid', is een volwaardige reis geworden. Ik voelde me opgesloten in mijn eigen leven zoals het was. Door de coaching heb ik geleerd mijn 'valkuilen' te zien en mijn patronen te doorbreken. Dat geeft mij nu al een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en kracht. Ik ben niet meer bang. Ik kan altijd terugvallen op mezelf; de beste ankerplaats die er is! Het is alsof ik mentaal 'leniger' geworden ben. Mijn gevoel van geluk wordt nu veel minder bepaald door externe dingen. Ik heb meer veerkracht gekregen, voel me rustiger en durf veel meer mezelf te zijn. Mooi dat ik nu al zo terug kan kijken naar het pad dat ik, met jouw hulp, heb afgelegd! Dank je wel, Stef!

R: Ik vond het een zeer bijzonder gesprek en het kaartje (met de conclusie) geeft mij absoluut een steuntje in de rug. Het maakt mij bewust van mijn valkuilen, maar zeker ook van mijn krachten. Ik ben meer gaan genieten na ons gesprek en meer gaan waarderen. 

H worstelde met de publicatie van haar boek over: haar vrijheidsstrijd nadat ze uitgehuwelijkt was. Twee maanden na haar Tripje naar de Vrijheid viel het in eigen beheer uitgegeven boek bij mij op de mat, met het volgende persoonlijke dankwoord: 'Dank je wel voor het Tripje naar de Vrijheid. Dit boek vertelt mijn vorige gevangenschap. Jouw Tripje maakte mij duidelijk dat ik nu vooral mezelf tegenhield in het hebben van vrijheid. Ik wens iedereen een Tripje naar de Vrijheid toe.'

N: Ik vond het Tripje erg bijzonder. Wat me opviel, op dat moment maar vooral ook achteraf, was dat het thema 'Rust' dat naar boven kwam bij het Tripje eigenlijk helemaal niet het thema was waar ik in eerste instantie mee zat. Ik geloof dat ik bij het boeken van het Tripje ook niet zo'n duidelijk beeld had van wat ik nu precies wilde, behalve misschien het persoonlijke ontwikkelingsproces voortzetten dat ik had ingezet bij mijn coach op school.
Ik vond het bijzonder hoe dat thema 'Rust' zomaar uit mijn mond stroomde. Het is iets waar ik inderdaad al heel, heel erg lang mee bezig ben - maar nooit zo heel bewust. Dit was één van de eerste keren dat het zo helder naar voren kwam. (...) ik ben er zeker nog mee bezig geweest, maar ik denk dat ik er ook nog een beetje aan moet wennen. Wennen aan het idee dat dit dus blijkbaar een thema is in mijn leven, waar ik echt mee aan het werk moet (wil!). Ik denk dat dat een teken is dat we hier wel een echte blinde vlek te pakken hebben ;-) en misschien dat ik daarom ook gelijk weer bezig ben gegaan.
Voor mij voelt het niet zozeer als iets waar ik bang voor ben, maar meer als iets waar ik al zó lang 'omheen leef' dat ik misschien wel helemaal opnieuw moet leren hoe ik daar op een andere manier mee om kan gaan. Ik merk het ook aan de chaos die me overvalt. Tijdens het tripje merkte ik dat ook al: het ging alle kanten op! Knap hoor, dat je daar toch een conclusie uit wist te trekken.

O: Een echte eye-opener! Dank je wel!

G: Bij dit stukje is, na tientallen jaren van omzwervingen door de spirituele wereld, nog nooit iemand uitgekomen. Maar het klopt helemaal.

J: Dank je voor het me weer terugbrengen bij waar ik sta.

AW (ruim drie jaar na de ervaring): Ik wil je bij deze nog bedanken voor de rol die jij, aan het begin van mijn bewuste zoektocht, hebt gespeeld. Meer en meer voel ik welke betekenis ook de ontmoeting met jou heeft gehad voor mij. Het was, binnen één geheel, een belangrijke ontmoeting, waarin ik daadwerkelijk even uit mijn leven stapte. Even contact maakte met wie ik werkelijk ben, wat me werkelijk energie geeft. Daar borduur ik nog steeds op voort.

UO: In een voor mij wat moeilijke periode liet Stef mij op een Tripje naar de Vrijheid snel tot inzicht in mijzelf komen. Precies wat ik op dat moment nodig had. Gesprek, diepgang, humor en stilte wisselden elkaar af naargelang op dat moment het beste was. Het laatste stuk van de wandeling deden we in stilte en omschreef ik als een bijna surreële ervaring. Even helemaal in jezelf, hoe vaak komt dat nu voor? Dank je wel Stef, voor het duwtje in de juiste richting van het pad dat ik wil gaan.

JdU: Wil je meer helderheid over je leven? Weten wat er van binnen bij je leeft? Horen wat je hart jou te vertellen heeft? Wees niet bang en ga het mooie avontuur aan met Stef en jezelf. Ik heb het ervaren als verhelderend, ontspannend en verrijkend. Bedankt Stef voor je inzicht, kennis en gastvrijheid. Dus mensen ........... geef jezelf een cadeau en ga eens op reis met Stef.

MvE: Bedankt! Ik vond het een heel fijn, echt verhelderend gesprek, waar ik zeker heel veel aan heb! Heel bijzonder hoe goed jij kunt luisteren, waardoor we in toch korte tijd, tot de kern konden komen. Bedankt nogmaals. Wat doe jij mooi werk, Stef! 

EdW: Ik vond het heel mooi om jouw zorgvuldigheid te zien in het ontrafelen van waar het nu eigenlijk precies om ging. Heel bijzonder.

EW: Het Tripje heeft me zeker goed gedaan! Heb daarna nog gewandeld en alles laten bezinken. We hadden het thema goed bij de hand, complimenten voor jouw heldere en liefdevolle begeleiding.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nu niet heel actief mee bezig ben, wel op de achtergrond. Ik zit namelijk in een enorme flow qua werk en ervaar daarin veel plezier en vrijheid! Het kind in mij is daar blij mee zullen we maar zeggen -:). Heb toch het gevoel dat ik een eind op weg ben met het helen, al zijn er echt nog wel wat kleine stukjes.

En ik merk sinds het Tripje dat ik op een nog dieper niveau contact maak met mijn zoon, alsof ik nog meer besef wat hij voor me betekent, en ook hoe ik de 'vadergevoelens' voor mezelf kan gebruiken. Mooi om te ervaren.

Dankjewel dus Stef! Je hebt me zeker weer een stap verder geholpen op mijn pad naar de vrijheid om echt helemaal mezelf te mogen en kunnen zijn!

PB: Ik ben aan authenticiteitscoaching begonnen via een "Tripje naar de Vrijheid", wat ik als kadootje had gekregen van mijn schoonzus, die wist dat ik nogal in de knel zat met mijn leven en niet zo goed wist hoe het verder moest. Ik vond nl. vrij abrupt dat echt alles in mijn leven anders moest maar wist niet waar te beginnen. Ik vond het Tripje-kado wel een beetje spannend, maar had behoefte om met iemand te praten die buiten mijn wereldje zat en dacht: "waarom niet geprobeerd?"

Stef heeft me geholpen mezelf beter te begrijpen, zodat ik ging zien in welke patronen ik vast zat en hoe die ervoor zorgden dat ik mezelf en anderen aan de lopende band te kort deed. Hij was in staat om mij tijdens dat proces zo te benaderen dat ik "aan boord bleef", wat in mijn geval nog helemaal niet zo eenvoudig was, want ik ben eigenwijs, heb grote moeite met autoriteit en vind het erg moeilijk te erkennen dat ik iets niet (altijd) zelf kan. Hij begeleidt mij op een manier die goed bij MIJ past, is oprecht betrokken bij mijn ontwikkeling en weet me steeds weer te stimuleren hiermee door te gaan en tot verdere verdieping te komen.

Het gaat me inmiddels steeds beter af om er ook zelfstandig mee bezig te zijn, maar dat kost me soms toch nog moeite en de sessies bij Stef geven met me altijd weer nieuwe energie.

S: Dank je wel voor het me terugbrengen bij mijn diepste beweegredenen.

R: Ik ben vooral blij dat ik een bevestiging heb gekregen dat ik op de goede weg ben, op mijn eigen pad.

H: Ik wil deze uitdaging wel aangaan... Zullen we een eerste sessie afspreken, om hiermee aan de slag te gaan? En tijdens die eerste sessie: Ik was verrast dat te midden van de chaos waar ik in zat, dat jij zoveel helderheid kon scheppen. In de afgelopen week heb ik zo overduidelijk bevestigd gekregen dat de conclusie van het Tripje klopte. Ik ben er constant mee bezig geweest de afgelopen week en ik sta versteld van de invloed van mijn moeder op mijn leven.

M: Ik heb afgelopen zondag een tripje naar de vrijheid bij je gedaan. Ik was degene met de muur die nu nog nodig is. Ik heb heel veel aan het gesprek gehad, het heeft me overzicht gegeven waar ik nu sta en ook eindelijk meer acceptatie dat ik geen relatie heb & niet veel vrienden. Ook er goed bij stil te staan welke (pijn) wortel in het geding is, maakt me bewuster waar ik mee bezig ben. Nogmaals bedankt voor je aandacht & inzicht & je oorspronkelijkheid.

H: Het klinkt heel luchtig, zo'n Tripje naar de Vrijheid, maar het is eigenlijk heel diepgaand.

Stef: Ja, het is heel persoonlijk, maar als ik een muur tegenkom, respecteer ik die natuurlijk. Dus het is uiteindelijk zo diepgaand als je zelf wilt, of durft.

©2021 Global Soul - Stef van Beek. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin